19 Şubat 2013 Salı

Gezdim Gördüm Anlatıyorum; Brighton



Brighton nasıl bir yer ? Ne yenir ne içilir, nerelere gidilir? Eğitimim için yaklaşık 3 ay kadar kaldığım bu küçük bir balıkçı kasabası olan Brighton'a gidecekler için biraz bahsetmekte  fayda var diye düşünüyorum. Londra’ya benzemeyen bir şehir burası, İngiltere’de değilde sanki bambaşka bir ülkedeymişsiniz gibi hissedeceksiniz bana inanın!




Gözünüz İçin Ziyafet; Royal Pavillion

Kral IV.George tarafından hint mimarisinden esinlenerek inşa edilmiş. şehre egzotik bir hava katan muhteşem oryantal saray Royal Pavilion'ı kesinlikle keşfedin. 








Eğlenceli Zaman Geçirmek için; Brighton Pier
En çok burada eğlendim açıkçası, burası bir eğlence merkezi aslında bir lünepark ayrıca da minik bir casino...Dışarısında kurulmuş küçük küçük "giftshop"lar var. Rengarenk cıvıl cıvıl insanlar, harika bir ortam. Brighton Pier'in manzarasına diyecek bir şeyim yok, fotoğraf makinanızı alın ve alabildiğine deniz ve kumsal sizi bekliyor!





Farklı Bir Dünya; Sea Life Center

Dünyanın en eski su altı müzesine ev sahipliği yapan Brigton Sea Life Center’da  denizde yaşayabilecek 150 farklı türün bulunduğu su altı tüneline uğramadan geçmeyin. İlk girişte hemen sağda bulunan insan suratına çok benzeyen ve hüzünlü hüzünlü bana bakan balık türlerini asla unutamadım. Keşke isimlerini alsaydım. Giden olursa ve bahsettiğim balıkları görürse lütfen bana türleri hakkında bilgi versin olur mu? J





Sakin Huzurlu Romantik; Brighton Marina

Brighton Marina, şehir merkezine biraz mesafeli olan bir yerde. Ancak marina kenarına dizilmiş o sevimli restaurant ve kafeleri görünce iyi ki gelmişim buraya dedim. İnanılmaz sakin huzurlu bir yer burası. Özellikle alışverişi sevenlere de tavsiye ediyorum. İndirimli ürünleri bulabileceğiniz outletler var. Ayrıca burada bir kadeh şarap ve peynir tabağı da fena fikir değil!







Peki, Brighton'da Ne Yiyebiliriz?

Burada en meşhur yemek "Fish and Chips"...   Balıkla aranız nasıl bilemem ama benim çokta iyi değil açıkcası:)    O yüzden bir türlü sevemedim patates ile balığı yanyana... Genelde süpermarketlerden alışveriş yapıp kendim bir şeyler yapmayı tercih ettim. Farklı olarak ise; İtalyan mutfağında oldukça başarılı "Mediterraneo Delicatessen" adında bir yer var. Yemekleri lezzetli sahibi ise çok cana yakın biri. Öğle yemeğiniz için tercih edebilirsiniz. Bir de unutmadan ben Hove bölgesinde Brighton Geos English Academy'de eğitim gördüm. Oradan çıkınca hemen sağda birbirinden tatlı iki kadının işlettiği küçük ama müthiş lezzetli bir sandeviçci var şiddetle tavsiye ediyorum.(maalesef adını hatırlamıyorum)





Rengarenk Gece Hayatı

İki büyük üniversiteyi bünyesinde barındıran Brighton'da gençlerin ve özellikle de gaylarin sayısı oldukça fazla olduğu bu yerde eğlenmemek mümkün değil. İnsanları oldukça sıcakkanlı yalnız bir gece kulübüne gitseniz kesinlikle bir çok arkadaş edinip çıkabilirsiniz. Sizlere tavsiyem gece hayatını seviyorsanız ilk durağınız Laine'deki "Komediya" olmalı. Brighton iskelesinin hemen yanında bulunan salaş barları da tercih edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder