4 Mart 2012 Pazar

Elektrikli Otomobillerle Yola Devam!!

Avrupa’da yaygınlaşmaya başlayan elektrikli araçlar ülkemizde de görücüye çıkmaya başladı. Otomotiv sektörü, hibrit ve elektrikli araçlara doğru çalışmalarını sürdürüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, önümüzdeki 10 yılda Avrupa’da, her 4-5 araçtan birisinin elektrikli araç olacağını öngörüyor.

İstenildiğinde benzin ya da elektrikle ilerleyebilen ilk otomobil 27 yaşındaki Ferdinand Porsche tarafından tasarlandı. Porsche aracına “Mixte-Wagen” adını verdi.

Nerelerde Şarj Ediliyor?
Wall Box (ev tipi şarj terminali) ile doğrudan kendi evinizde şarj edebiliyorsunuz. Evde standart şarjın vazgeçilmez donanımı Wall Box aracınızın bataryasını, ideal olarak siz uyurken 6 - 8 saatte şarj etme olanağı sunuyor! Ne de olsa gece elektriğin daha ucuz olduğu saatlerdir. Kullanımı gayet kolay olan Wall Box bir elektrikçi tarafından garajınıza takılabilir. Bu donanım tamamen güvenlikli ve her türlü saldırıya karşı korumalıdır. Bunun yanında zamanınızı en iyi şekilde değerlendirebilmek için, gündüz iş saatlerinde ortak otoparklarda da şarj edebiliyorsunuz.

Renault Fluence Z.E
İlk kez %100 elektrikli büyük bir sedan yollara çıkıyor ve size yüksek teknolojili bir otomobilden beklediğiniz her şeyi sunuyor. Konfor, performans, tasarım, güvenlik. Buna ek olarak bir de sessizlik ve sadece elektrikli motora özel hızlanma performansı...
Mükemmel bir otomobilden beklediğimiz her şey ve daha fazlası..

Kangoo Express Z.E
İhtiyaçlarınıza uygun bir ticari araç... Yeni Kangoo Express Z.E., Kangoo Express’in güçlü yönleriyle Elektrik Motorlu Araç teknolojisinin avantajlarını birleştiriyor. Sıfır ses, sıfır emisyon. Bu yenilikçi elektrikli versiyonuyla, Kangoo Express Z.E. mini-van’lar dünyasında hayli öne geçiyor!

Zoe Preview
Bir elektrik motorlu HB otomobilden çok daha fazlası. Tam bir mutluluk. ZOE PREVIEW, çekici tasarımıyla, size ayrıcalığı garantileyecek ve daha huzurlu sürüşlerin kapılarını açacak mükemmel bir teknoloji sunuyor.

Twizy
Şehirle başa çıkmanın yepyeni yolu. Twizy, bir Elektrik Motorlu Araçtan çok daha fazlası. Şehir yolculuklarınızı daha kolay ve daha eğlenceli kılacak küçük bir çılgın...

Toyota’nın Hybrid Synergy Drive teknolojisinin kullanıldığı Prius modeli, yüksek performans, düşük yakıt tüketimi, çevre duyarlılığı ve şık tasarımı bir arada sunuyor.
Orijinal Toyota Hibrid Sistemi’nin (THS) bir adım öteye götürülmesinden ibaret olmayan Hybrid Synergy Drive, sürüş keyfinden vazgeçemeyen, aynı zamanda çevreye duyarlı sürücüler için yepyeni bir anlaşıyla geliştirilmiş en mükemmel çözüm. Kuvvetli 1,5 litre benzinli motor ile birlikte çalışan küçük ama yüksek verimli elektrikli motor, Prius’u D-sınıfının en üst modellerinden biri yapan harika bir performans sağlıyor. Yeni elektrikli motor 1,0 - 1,2 litrelik içten yanmalı motorların çoğundan daha kuvvetli. Dahası, 0-1200 dd Aralığında 400 Nm torka sahip Prius’un torku, V6 dizel motorlarınkinden daha yüksek. Sonuç olarak, 0’dan 100 km hıza 11 saniyenin altında ulaşabilen Prius, mevcut modelden 3 saniye daha hızlı ve 2,0-litrelik dizel otomobillerle boy ölçüşebiliyor.
• 0’dan 100 km’ye 10.9 saniyede çıkış ve 4.3 l/100km toplam yakıt tüketimi.
• Elektrikli motor ağırlığı ve boyuna göre dünyanın en güçlüsü.
• Atkinson döngüsü kullanan benzinli motor, dünyanın seri üretilen en verimli benzinli motoru.
• Akıllı Etkili Frenleme Sistemi, aracın kinetik enerjisini kullanarak yakıt tasarrufu sağlıyor.
• Prius trafikte durduğunda, benzinli motor kendiliğinden kapanıyor.
Hybrid Synergy Drive’in yüksek performansının yanında çevreye olan etkisi oldukça düşük.

CS&S
CS&S, orta bölümünde yer alan yeni nesil Hybrid Synergy Drive güç aktarım sistemi ve E-Four (elektrikli dört tekerden çekiş) sistemiyle sıra dışı çevre performansı ve sürüş heyecanı sağlamak üzere tasarlandı

Yeni nesil hibrid sistem, daha güçlü bir hızlanma sağlamak için 1,5 litre benzinli motorla 50kW’lik yüksek çıkışlı motoru birlikte kullanıyor. E-Four sistemiyle sağlanan dört tekerlek kontrolü ve aracın ortasına yerleştirilen hibrid güç aktarım sistemiyle çok daha üstün bir sürüş hakimiyeti ve yol tutuşu sağlanıyor.

FINE-S
Toyota’nın özgün yakıt hücresi ve hibrid teknolojilerini devrimci bir tasarımla birleştiren FINE-S Toyota’nın, çevreye duyarlı vizyonunu temsil ediyor. Dört kişiye rahat bir oturma düzeni sunan FINE-S, yakıt hücresi güç ünitesinin ve ek donanımın aracın altına monte edilmesiyle sağlanan alçak ağırlık merkezi ve her tekerleğin bağımsız kontrolüyle sağlanan sıradışı yol tutuşuyla heyecan veren bir otomobil.
FINE-S, düşük ağırlık merkezi ve her tekerleğin bağımsız kontrolüne olanak veren gelişmiş tork kontrol sistemiyle kusursuz bir performans ve yol tutuşu sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder